Het straatleven van Johan en Hendrik

Johan en Hendrik hebben hun thuis verloren en doen hun verhaal.

Johan: Johan had een eigen betonvlechters bedrijf. Na het einde van zijn relatie raakte hij de helft van zijn kapitaal kwijt en kon hij de vaste kosten niet meer betalen. Hij raakte verslaafd aan alcohol en dronk de rest van het geld op. Hij slaapt en werkt nu 3 jaar bij De Binnenvest in Leiden. Nu is Johan vastberaden om af te kicken in en binnen enkele maanden van de straat te zijn.

Hendrik: Als automonteur in Polen heeft Hendrik een hernia opgelopen waardoor hij niet door kon gaan met zijn werk. Hij verhuist naar Nederland, krijgt een Nederlands paspoort en beroept zich op de sociale zekerheid hier. Twee maanden lang is zijn uitkering niet op tijd betaald. Hierdoor kwam Hendrik 700 euro te kort en liep een huurachterstand op. Uiteindelijk werd hij uit huis gezet. Nu probeert Hendrik een zaak neer te zetten om zijn uitkering en woning terug te krijgen.

Update 10-1-2013:

Hendrik Pietka nam contact met mij op na het zien van het filmpje en wilde graag dat ik de volgende quote aan het artikel toevoegde.┬áHendrik: “Ambtenaren in Nederland respecteren het hoogste mensenrechten verdrag en het Europese verdrag van de kinderrechten niet.”

Wat vind jij? Hulpbehoevende landgenoten of luie prutsers? Laat het hieronder weten. Vragen, opmerkingen en commentaar worden gewaardeerd.

Advertenties

One thought on “Het straatleven van Johan en Hendrik

  1. Pingback: Het Daklozenbuffet | Het leven onderaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s